söndag 15 juni 2008

..överraskningar..

överraskning 1
Jag skruvar ihop min cykel och märker att styrningen går trögt, vad har hänt? Tittar lite närmare och ser till min fasa att en klämring har släppt och några kinesiska kulor i ett kullager är på väg ut i det fria. När jag försöker rädda situationen så släpper det andra kinesiska kullagret. Nu har jag små kinesiska metallkulor överallt på källargolvet. Grattis! Inser att det är ett hoplöst fall, jag kan inte laga den här skiten, tror inte heller att någon annan kan. Nåväl cykeln köptes billigt på Biltema. Man får det man betalar för.

överraskning 2
Jag märker att min gamla trotjänare diskbänkskranen i köket läcker lite väl mycket nu. Rörmokarpraktikant som man varit så är ju detta nu inget problem. Skruvar loss pipen för att kontrollera packning och dylikt. Då ramlar en hårdplastring ut i små flisor. Fullständigt omöjligt att reparera. Dags att köpa ny diskbänksblandare uppenbarligen, den gamla var visst orginal sen 40-talet. Det som stör mig mest nu är att jag vet nu hur stora påslag det är i butiksledet på blandare, minst 70%. Bäst ändå att köpa högsta kvalitet annars har jag väl snart kinesiska kulor under diskbänken.

överraskning 3

Köpte coops billiga leverpastej, den var hälften så dyr som scans och allt vad konkurrenterna heter. Fullständigt oätlig, smakade ruskigt illa. Kanske inte så konstigt när den är hälften så billig. Eller säger man hälften så dyr? I soporna direkt. Lärpengar!

4 kommentarer:

Steina sa...

små små tecken.... Mm, just det. Sådär är det i stora städer, kinesiska kulor breder ut sig. och man går inte säker för klämringarna. Eller för den delen de små koreanska kedjorna. Uhu.
Tacka vet jag norrlänningar som springer kåta in och kåta ut... det är riktiga grejjer det.

Micke sa...

små små tecken och några stora..
Trafikkaos i estockholmo. Bilköer så att man bara skrattar åt det. Men jag är lugn, jag har månadslön..

Tänkeri sa...

Hoppas det inte blir ngn (negativ) överraskning i lörekuvertet då...

Micke sa...

Frågan är om jag står ut i en hel månad. Börjar redan ta emot....