måndag 30 juni 2008

strejk?

19:23 står klockan på. Ännu inga överenskommelser har signalerats, parterna har inte ens träffats. Vid midnatt är det kört, då börjar strejken. Hela Stockholms busstrafik kommer att stå still. Helt absurt! Hur länge ska det pågå den här gången?
Hoppas att inte folk blir förbannade på oss som strejkar.

Vi vill inte längre ha en nattvila på 9 timmar, vi vill ha minst 11 timmars nattvila, det är väl inte för mycket begärt?
Vi vill att arbetsdagen ska vara som längst 13 timmar, det är väl inte för mycket begärt?
Vi vill inte att man ska vara helt rättslös med de konstiga anställningar många av oss har, det vill säga man är bara anställd när man kör bussen, när du är avlöst är du inte längre anställd, så är det nu. Vi vill ha bort sån skit, det är väl inte för mycket begärt?
Vi vill ha precis lika mycket i löneökning som de kommunala bussbolagens förare fått. Vi vill inte att vårt avtal ska vara billigare för de privata bolagen så att dom får konkurrensfördelar och tar hem anbuden på grund av det. Det är väl inte för mycket begärt?

Konstigt att de ska behöva bli så här. BuA, Bussarbetsgivarna heter vår motpart som de privata bussbolagen är organiserade i.

2 kommentarer:

Steina sa...

Skulle inte busschaufförerna kunna streaka i stället?

Micke sa...

Med tanke på kommande värmebölja så är det inte helt omöjligt att en och annan streakar en smula.