torsdag 29 maj 2008

..elake kocken..

Testade Hamnkrogen ikväll. Ett vän och hennes boyfriend föreslog middag ute och vem är jag att tacka nej. Vi skulle ju dessutom läsa på lite inför det stora provet i nästa vecka och då kan man inte vara hungrig.

Vi kom dit strax före fem och kocken var inte redo förräns vid fem så vi sörplade lite på en öl innan det var dags för käk. Såg ut att vara ett trevligt ställe med uteservering vid vattnet. Efter ett tag så började personalen möblera om lite. Stolar och bord flyttades runt lite planlöst verkade det som. Jag tyckte det var lite störande, kunde dom inte sköta sånt innan gästerna kom?

Vi var inte många där det var vi och ett bord till upptaget. Ett par till hann komma. Efter en dryg halvtimme efter att vi beställt började vi undra lite, konstigt vilken tid det tar, kocken kan ju knappast vara överhopad med arbete. Under tiden började personalen nu montera nya bord och stolar som låg i kartonger lite på sidan.

Käket kom till slut och hungriga högg vi in. Maten var ljummen! Kantarellsåsen var kall! Möbelsnickarna var i full gång! Vad är detta? Elake kocken skulle ha "a field day" på den här restaurangen tänkte jag. Och ja, vi klagade på matens ljumhet till vår servitris. Hon svarade raskt att vi kanske ville ha lite mer varm sås och att maten nog blivit kall eftersom vi satt ute..
(man tager sig för pannan) Nu var vi tyvärr så hungriga att vi åt upp allt ändå. Till ackompanjemang av personalen som nu flyttade möbler till fullo, matro var det ju inte direkt.

Nåväl, hon bad om ursäkt för detta med den kalla maten och förklarade att hon bjöd på de två RC Cola som vi beställt. Vad kostar en RC Cola på konsum? Hon frågade inte om hon fick bjuda på kaffe.

Skitsamma, man ska inte göra en sån här sak större än vad den är. Men lite förundrad blir man ju.

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Nu var vi tyvärr så hungriga att vi åt upp allt ändå."
Så här gör säkert 90 % av alla svenskar när de tycker att det är något fel på maten.
Man klagar inombords, men äter snällt upp maten, för det är man uppfostrad att göra.
Jag skulle ha ställt till med en scen, gått in till kocken med maten och skällt ut honom! Begärt ny mat och pengarna tillbaka!
Och 2 RC-Cola + kaffe förstås, gratis...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...

Hedern för hamnkrogen är återupprättad! Var där och åt grillbuffé till lunch och den var suverän!

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tänkeri sa...

Så skönt, det är kanske inte så stort utbud av restauranger där?

Micke sa...

Njae, på kvällstid finns inte någon uppsjö av bra matställen. Ett par hyfsade kanske men inte så många inte.