söndag 11 maj 2008

..livräddarna..

Lördag kväll vid halvtio snåret la vi ner jobbet och åkte hemåt. Då ser vi att någon ligger ner halvt på trottoaren och halvt på gatan där framme. Vi stannar till och går ut, jo där ligger en kvinna liksom avsvimmad på backen precis som om hon säckat ihop. Vi försöker få kontakt med henne där hon ligger men ingen reaktion. Hon verkar andas i alla fall och Johan ringer ambulansen. Strax därefter vaknar hon sakta till liv och jag hjälper henne att sätta sig upp långsamt. Då kommer brandbilen glidande förbi och stannar till vid oss och frågar om vi behöver nån hjälp, nja säger jag det är en ambulans på väg och hon verkar vakna till nu. Jag känner igen henne säger han, hon bor vid brandstation..
Brandbilen åker vidare och vi får höra från kvinnan och att hon druckit några öl..
Suck, här försvann ju alla sympatier, hon är helt enkelt aspackad och lagt sig ner för att vila rakt uppochner intill vägen.
Tur att ambulansen kom nu så att vi fick åka hemåt. Men vi kände att vi gjort nåt bra och stolta var vi lite grand trots allt. Vi brydde oss om.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hon var nog tacksam över att ni brydde er.
All heder åt er!

Micke sa...

Tror nog det ändå.

Steina sa...

Att någon är packad betyder ju inte att man ska gå förbi... fler sånadär vardagshjältar gör världen till en ännu bättre plats. Och då kanske det räcker med lagom mycket öl....

Anonym sa...

En syster till min kompis blev utkastad från en konsert då hon uppträdde berusat och talade sluddrigt. Hennes far fick hämta henne med bil. Hon sa att hon bara druckit en öl och HAN, till skillnad från vakten, trodde henne och sjutsade henne till akuten. Det blev helikopterfärd till Göteborg. -Stroke!
Toppen att ni brydde er!