onsdag 3 december 2008

Julfest inte Julbord

He he, ja, jag kan inte låta bli att skratta lite, det är ju faktiskt komiskt det hela. Ett tag kallade företaget det för Vinterfest.. oklart varför.. men nu kallar man det Julfest. En teori är att ett företag som har 378 olika nationaliteter och religioner bland sina anställda inte kan bjuda personalen på ett traditionellt Julbord med griskött av olika sorter då finns risken att man diskriminerar vissa folkgrupper..
Därför kallar man det Julfest istället och ingen Julskinka bjuds det på.

Nu är det 3 dagar kvar och 11 biljetter har sålts. Ja, företaget tar 100 kr betalt, inte bjuder man inte. Tror vi är ca 600 anställda totalt så 11 är ju ingen rusning direkt. Bakgrunden till årets missnöje är egentligen företagets revolution på arbetstidsfronten. Ett system som funnits sen urminnes tider och som det stora flertalet har varit nöjda med har välts över ända av en chef som slaviskt följer styrelsens beslut.. Så nu står han där och undrar varför så få vill komma på fest..

Nu såg jag på affischen som ändrats att menyn är ändrad!! Numera finns Julskinka och Prinskorv.. ha ha det ni..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, kul!
Förra året fick det minnsann INTE heta julfest, utan då skulle det heta "Vinterfest", fast det bjöds på en del julmat, och totala antalet rätter översteg årets meny med det dubbla...
Men vad konstigt att bara 11 stycken på Söder vill gå på julfesten? Vi som har en så bra stämning på jobbet där alla är glada och positiva!
Ironin riktigt sprudlar...
Undrar hur många från HB som tänker gå, de har ju samma chef som vi?

Comvidare sa...

Ursäkta, läste jag fel? Stod det "julfegt" på affischen?